Sist jag skrev var förra veckan och skrev om att vi skulle till läkarn med eksemen och det var vi ju:)

Här kommer det lite uppdatering.

Han kunde inte säga exakt men vi fick en kräm som vi skulle smörja i 7dagar som var igår sista dagen. Och så kör vi även mjölkfritt i 3veckor och sen ska vi tillbaka till läkarn.

Eksemen har blivit bättre men om det är salvan eller vi kör mjlkfritt vet jag inte men hon är inte lika hård på magen längre.

Så det är mjölkfritt som gäller i 2veckor till. Även jag måste äta mjölkfritt då jag ammar och det är inte så lätt då det finns massor med laktosfria produkter men inte lika många mjölkfria.

laktosallergiker och mjölkallergiker är ju 2 olika saker.

Var på bakluckeloppis i helgen som var och hittade mössa o baddräkt till lillan och Erik hittade några bilar. Greger köpte en bärryggsäck som vi kan ha Evelina sittande i. Då vi är ute och går eller är ute och campar och fiskar.

På ena kortet har lillan baddräkten och ena mössan som jag köpte.

Greger fyllde år i onsdags så vi hade kalas här i söndags så Greger gjorde en speciell smörgåstårta till bara mig;) Jätte god.

Sen bakade jag mjölkfria kakor och muffinsar.

Var ute med Erik och sparkade boll häromdagen som jag oxå tagit lite kort.

Sä här kommer lite kort;)


Evelina, Erik och Leia


Lillan lånar Eriks skyddlurar

         


Erik gömde sig och var lite ledsen och när vi kom dit efter en stund så satt han och sov vid stolarna;)
Stackarn var så trött efter dagis.


Ska nu strax ut med barnen och leka lite i det härliga vädret.

Kram på er
till barnläkaren i kallhäll så får han kolla på lillans eksem. Dom blir inge bättre och vi undrar om det kan vara födoämnesallergi. Så det är lika bra att kolla upp det. Ska dit kl 10 och sen mellan 15-16:30 är det gårdsfest på Eriks dagis så vi ska dit och kolla.

Berättar mer om all imorgon kväll eller på fredagen.

Här i veckan har det bara varit lugnt. Evelina och jag har bara mysigt och Erik har gått på dagis och haft det skoj.

I helgen som var på söndagen så var vi på tivoli här i Bro men det var inget speciellt men Erik fick åka lite och ta lotter och sen var Marie och Micka och Leia här så vi åt raclette. Mums filibabba säger jag bara.

Hela dagen var dom här och Erik var så glad för att Micke var här;)
I helgen som kommer så ska vi baka mockarutor, after eight kaka och göra smörgåstårta. Mannen fylle rår den 28 men vi har kalas för honom på söndag.

Ha det så gott.

Sonen slocknade i sin säng strax efter han kom hem från dagis så jag ska försöka få honom att vakna så han kan sova ikväll och mannen sover även han så lillan och jag sitter och myser med varandra.

Hon har börjat prata jättem ycket och säger mamma då och då. Sååååå mysigt.

Kram på er
Vi var till BVC i onsdags med eksemen och vägde även henne och tog längd.

Jag tog med mig bilderna då vi tog kort då hon är som värst och hon sa att det var atopisk eksem. Vet inte vad det innebär riktigt. Har försökt och sökt på google men får det att det kan bli astma i äldre dar och det är ärfligt och på min sida har vi mycket allergier men vi får väl se hur det utvecklas. Hon tyckte vi skulle fortsätta smörja flera gånger per dag med miniderm eller idominsalva och även mildisonen på dom värsta ställerna och blir det inte bättre om nån vecka eller om det blir värre så skulle vi komma tillbaka och då skulle en läkare få kolla på dom.

Sen så vägde vi lillan och hon hade gått ner 15gr, så vi skulle börja öka lite mer i maten men hon har så mycket att ta på så det är ingen fara. Hon har börjat att äta mer gröt på morgonen och sen får hon smakportion som lunch och sen på kvällen till middag så får hon gröt. Jag började med gröten för ca 2-3v sen och potatis och majs purén för 4dagar sen så jag tänkte jag öka sen om några dagar. Jag väntade ju med maten då hon har lite jobbigt med att spy via näsan men det går. Det verkar bli löst som kommer ut som när jag ammar. Jag ammar fortfarande och hon äter sig nöjd på det med.

Nu så väger hon 7485gr och är 64 cm lång. 

Så är har hon gått upp varje månad:

Nyfödd: 2640 gr, 48 cm
1 Mån:  3370 gr, 49,5 cm
2 Mån:  4390 gr, 53 cm
3 Mån:  5690 gr, 56,9 cm
4 Mån:  6630 gr, 59,4 cm
5 Mån:  7190 gr, 61,1 cm
6 Mån:  7500 gr, 63,4 cm
7 Mån:  7485 gr, 64cm ( 6 månader och 3 veckor gammal)

image255