Har tänkt i flera dagar om jag ska börja blogga igen och tänkt om jag verkligen har tiden och orken. Men får ta mig tid och ork:-). 

Jag tänkte skriva mest om Evelina vår dotter som har sjukdomen "Perthes"

Fick reda på det i augusti 2013 men när vi upptäckte att det var nåt "fel" var i juni. Nu så har vi varit hos doktorn 2 ggr med röntgen och ortoped på Järva närsjukhus. En gång i augusti och en i november. I augusti så var Evelinas höftkula som ett ägg... Och i november var det som ett halvt ägg och då sa läkarn att han var chockad att det hade gått så fort så han skickade remiss direkt till Astrid Lindgrens sjukhus. Han sa att om det går lika fort som det gjort tidigare så har hon ingen höftkula kvar nu i feb/mars:-(.

Har såååå mycket jag vill skriva men det kommer men kanske inte riktigt i "ordning" men hoppas ni förstår ändå:-).

Idag skulle vi ha varit på röntgen men förra måndagen när barnen och Greger skulle gå till skolan så hade det "knakade" i Evelinas ben och efter det hade hon mer ont än vanligt men hon var framme i skolan nästan och ville gå men efter ca 1 1/2 timme så ringde skolan och sa att hon hade jätteont och kunde knappt gå. Greger hämtade henne och hon fick vila hela dagen hemma. Vid middagen stod hon vid  köksbordet och helt plötsligt så fallhon  ihop. Benet vek sig. Tänkte om det skulle bli bättre med vila men på tisdag morgon var det bara värre och hon kunde ta Max 2 steg sen gjorde det för ont... Vi åkte in till akuten på Astrid Lindgren. Där gav dom henne starkare smärtstillande och röntgade istället för idag, passade på när vi ändå var där. Men dom kunde inte göra något utan sa att det berodde på "Perthes" och att hon får "bara" gå kortare sträckor och absolut ingen gympa i skolan eller spring och hopp annars heller. Så vi ville ha en rullstol för vi orkar inte värre henne men dom på akuten kunde inte fixa det sa dom fö att det skulle ta lång tid och måste prövas ut och så jag fixade det själv så vi hämtade ut en rullstol till henne i onsdags och det går jättebra. I början va det jobbigt för henne men sen släppte det då hon fick köra lite själv. 
Men nu mår hon bättre än förra veckan men haltar ändå varje dag och har ont men kan gå lite ändå men åker rullstol som transport till skolan och centrum och så.

Imorrn ska vi till ortopeden på Astrids... Får se vad han kommer att säga...

I lördags hade Eriks kalas fixat disco för hela skolan för att samla till klassresa och när Evelinas kompisar kom dit och dansade och sprang så ville hon vara med men efter ett tag så hade hon för ont så hon kunde inte hänga med fast hon sååå gärna ville, d gjorde jätteont i mitt hjärta att se. Men gav henne medicin så kunde hon lite till sen för hon är ändå 6år och måste få vara barn oxå. Tycker så synd om henne. 

Måste sluta nu men lovar att uppdatera senast imorrn kväll och berätta hur det gick.

Kommer även lägga ut här vad "Perthes" egentligen är.

Vill säga oxå att Evelina är en sån glad och positiv tjej och har glimten i ögat och klagar aldrig även fast hon har riktigt ont. En riktigt stark tjej!!!
Kram på er...

4 kommentarer

Juan Redon

17 Feb 2014 13:46

Vet inte vad jag ska skriva mer en att jag hoppas på det bästa för henne och för er, hon är en så glad och finn tjej att hon är värd allt bra i värden, hoppas att det blir framsteg i hennes sjukdom. kram till er!

frida

17 Feb 2014 14:45

Va tråkigt ... hon är en känpe som är hur gullig som helst och söt.

Ta en dag i taget så komner det gå hur bra som det kan gå

Skickar styrkekramar till hela familjen och en extra stor kram till Evelina

Kram

Heidi

17 Feb 2014 22:58

Åh va tråkigt! Önskar allt lycka till Eveliina och er! Hon är så glad och fin tjej som våran Erik tycker jätte mycket. Hoppas att allt går bra! Kram

Svar: Ja jag hoppas det med Heidi men hon är så positiv och glad så hon kämpar på. kram
c g

M

18 Feb 2014 20:49

Tuffaste tjejen i en röd rullstol ju!
Ser alla bilder och det värmer så att se hennes leenden. Vet att det är tufft men fasen vad de ändå kämpar på <3

All kärlek till er <3

Kommentera

Publiceras ej